Strona główna Strona główna
 Hotel Hotel
 Hotel w Gdańsku
 Juventus FC w Hotelu Gdańsk
 FC Barcelona w Hotelu Gdańsk
 Lokalizacja
 Historia
 Plan Hotelu
 Wydarzenia
 Nasi Goście o nas
 Wyróżnienia
 Info EURO 2012
 Vipy w Hotelu Gdańsk
 Zobacz wnętrza
 Pokoje Pokoje
 Pokoje Standard
 Pokoje Premium
 Apartamenty
 Apartamenty familijne
 Apartament im. Lecha Wałęsy
 Apartament im. Leo Messi
 Apartamenty Apartamenty
 Biznes Biznes
 Umowy korporacyjne
 Oferta Long Stay
 Biznes Grupy
 Imprezy firmowe
 Program lojalnościowy
 Po godzinach
 Wypoczynek Wypoczynek
 Rejs jachtem
 Golf
 Zwiedzanie Gdańska
 Atrakcje w pobliżu
 Galeria Galeria
 Hotel
 Pokoje
 Med SPA
 Brovarnia
 Restauracja
 Chrzciny i Komunie
 Przyjęcia weselne
 Przyjęcia urodzinowe i imieninowe
 Oktoberfest
 Sale konferencyjne
 Wazni goście
 Gdańsk
 Euro 2012
 Konferencje Konferencje
 Centrum konferencyjne
 Konferencje - pakiety
 Gastronomia
 Programy towarzyszące
 Gastronomia Gastronomia
 Restauracja Hotel Gdańsk
 Brovarnia w Hotelu Gdańsk
 Whisky Bar
 OKTOBERFEST
 Komunie i Chrzciny
 Przyjęcia weselne
 Przyjęcia urodzinowe i imieninowe
 Europa i Świat w kuchni
 Nagrody
 Zobacz wnętrza
 Med SPA Med SPA
 PRACA
 Med SPA
 Zobacz wnętrze
 Oferty specjalne
 Dermokosmetyka
 Kosmetyka estetyczna
 Zabiegi pielęgnacyjne na twarz
 Zabiegi pielęgnacyjne na ciało
 Zabiegi dodatkowe
 Masaże
 Pakiety Day SPA
 Pakiety pobytowe
 Vouchery podarunkowe
 Kontakt
 Formularz kontaktowy
 Oferty specjalne Oferty specjalne
 Oferty specjalne
 Imprezy okolicznościowe
 Kontakt Kontakt
 Dane kontaktowe
 Wyślij e-kartkę
 
 Polski  Hotel w gdańsku - Polski
 English  Hotel w Gdańsku - English
 Deutsch  Hotel w Gdańsku - Deutsch
 Spanish  Hotel w Gdańsku - Spanish
 Russian  Hotel w Gdańsku - Russian
 Norsk  Hotel w Gdańsku - Norsk

Please select language

polskienglishdeutschspanishrussiannorwegian
lng
 

Europa i Świat w kuchni

Fiesta de Siesta,

czyli latynoskie klimaty w Brovarni i Restauracji Hotel Gdańsk!

W maju w Restauracji i Brovarnii Hotelu Gdańsk królowały klimaty latynoskie, które były doskonałym uzupełnieniem atmosfery południowej Siesty, która jak co roku gości w tym czasie, w Gdańsku w okolicach Motławy.

W menu było jak na południu kontynentu: kolorowo, smacznie i różnorodnie. Podczas FIESTA DE SIESTA we wnętrzach Restauracji i Brovarnii poczuć się było można jak w jednej z gwarnych restauracji południa. Nie zabrakło muzyki i scenografii, która przeniosła nas do klimatycznych zakątków Hiszpanii, Portugalii czy krajów Ameryki Południowej.

 

Sukces Wieczoru Greckiego w Restauracji Hotel Gdańsk

W ramach cyklu „Europa w kuchni”, 16 marca w Restauracji Hotel Gdańsk miał miejsce kolejny wyjątkowy wieczór - tym razem Wieczór Grecki.  Podczas tego wydarzenia goście restauracji mieli okazję spróbować greckich specjałów przygotowanych w formie wspaniałego bufetu oraz serwowanych ze stacji live cooking ,przez naszego Szefa Kuchni Piotra oraz rodowitego Greka, Pana Theofanisa. Goście wieczoru wychwalali tradycyjną grecką moussakę, souvlaki, klopsiki z baraniny kaftadakia, grillowanego dorsza – bakalieros tigenitos, jagnięcinę w sosie z czerwonego wina, czy też wyśmienite ciasto filo.

Tego wieczoru Restauracja Hotel Gdańsk zamieniła się w grecką tawernę również dzięki tematycznemu wystrojowi i greckiej muzyce na żywo. Oprócz wyśmienitych potraw, przygotowanych na bazie najlepszych greckich produktów, goście mieli możliwość degustacji greckich trunków i win.

Po sukcesach Wieczoru Toskańskiego i Wieczory Greckiego, już niebawem zaprosimy Państwa na kolejny wyjątkowy wieczór kulinarny w Restauracji Hotel Gdańsk. Szczegóły wkrótce!

 

Wieczór Toskański i początek kulinarnego cyklu w Restauracji Hotel Gdańsk

W Hotelu Gdańsk i Brovarni Gdańsk rozpoczęliśmy cykl „Europa w Kuchni”, w którym będziemy gościć znanych, ciekawych kucharzy Europy. Cykl, który pozwoli mieszkańcom Trójmiasta poznać kulinarne smaki Europy tu - w Gdańsku.

Pierwszym Szefem Kuchni, który przez tydzień współpracował z naszym zespołem i zgłębiał z nami tajniki włoskiej kuchni, jest Pan Leonardo Grazzi. Pochodzący z Toskanii kucharz, znany jest z organizowania przyjęć i ślubów na zamówienie, a także prowadzenia pokazów gotowania kuchni regionalnej w tzw. „Tuscan farmhouse”.

Leonardo Grazzi gotował dla mieszkańców Trójmiasta w piątek 25 stycznia, podczas imprezy „Wieczór Toskański“. Bufety obfitujące dania toskańskie i live cooking, degustacja win regionu, muzyka na żywo prosto z Włoch i specjalny wystrój sprawiły, że tego wieczoru w środku zimy przenieśliśmy się do gorącej Toskanii!

 





Hotele GdańskHotelHotel GdańskHotelTwitterInstagram

Ta strona używa COOKIES.
Korzystając z niej wyrażasz zgodę
na wykorzystywanie cookies,
zgodnie z ustawieniami Twojej
przeglądarki.

book direct