Znakomity mini-browar stanowi wspaniałe uzupełnienie butikowego kompleksu Hotelu Gdańsk i niezwykłą atrakcję dla jego gości, którzy mają u nas okazję do skosztowania najlepszego Piwa w Polsce. Takie tytuły nasze piwo zdobywało na prestiżowym Konkursie Piw w Żywcu wielokrotnie.
W naszym browarze zawsze dzieje się coś ciekawego. Przynajmniej trzy razy w tygodniu zapraszamy na muzykę na żywo. Na życzenie gości organizujemy seminaria piwne, które prowadzi nasz piwowar. Seminarium, w połączeniu z uroczystym odbiciem beczki przez wyróżnioną w Państwa gronie osobę, uatrakcyjni każdą prywatną uroczystość lub firmową imprezę. Kilka razy w roku zapraszamy na premiery specjalnych piw uwarzonych w limitowanych ilościach, których nie spróbują Państwo w żadnym innym miejscu.
Warzymy trzy gatunki pysznego gdańskiego piwa – Złoto Brovarni, Starogdańskie i Pszeniczne. Do ich produkcji używamy jedynie wody, wysokojakościowego słodu z jęczmienia i pszenicy, chmielu oraz drożdży. Nasze gatunki piwa są naturalne i bez jakichkolwiek konserwantów, dzięki czemu odznaczają się wyśmienitym smakiem i oryginalnym kolorytem.
Kierujemy się najstarszą na świecie, obowiązującą do czasów obecnych, normą prawną dotyczącą żywności – tzw. „Bayerisches Reinheitsgebot”. To Bawarskie Prawo Czystości ogłoszone 23 kwietnia 1516 przez Księcia Wilhelma IV w mieście Ingolstadt (Bawaria), głosiło co następuje:
„(…) W szczególności chcemy, by odtąd pod każdym względem w naszych miastach , wsiach i targowiskach do żadnego piwa nie używano i nie dodawano nic innego niż jęczmienia, chmielu i wody(…). Kto to zarządzenie świadomie naruszy i nie wykona, ten przez odpowiednią sądową zwierzchność ukarany zostanie konfiskatą piwa.”
Zaplanuj swój pobyt w Hotelu Gdańsk dostając więcej za mniej